Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

TenTemPiés @ AmsterdamLatin rock, ska en reggae met een Amsterdamse twist: Damsko Mestizo!

TenTemPiés is een internationaal collectief van muzikanten gebaseerd in Amsterdam. Hun muziek is een vernieuwende en zeer dansbare mix van Latin rock, ska en reggae met een Amsterdamse twist: Damsko Mestizo! De formatie is in de zomer van 2008 opgericht en heeft sindsdien op vele poppodia en festivals energieke en inspirerende shows gegeven.

De muziek, geschreven door Maurino Alarcón en zijn band, is geïnspireerd door politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid wereldwijd. Zijn ouders, beide afkomstig uit Chili, zijn in de jaren ’70 gevlucht voor het regime van Pinochet. Maurino is opgegroeid in Amsterdam maar is alsnog sterk beïnvloed door de geschiedenis van zijn familie en volk. Progressieve Latijns-Amerikaanse artiesten zoals Victor Jara, Quilapayun, Inti-Illimani en Silvio Rodriguez zijn belangrijke inspiratiebronnen geweest.

Kort na hun formatie in 2008 ontwikkelt TenTemPiés een sterke live reputatie en vergelijkingen met podiumbeesten als Manu Chao, Gogol Bordello, Ska-P en Che Sudaka worden al snel gemaakt. In 2009 bracht TenTemPiés een eerste demo EP uit die binnen een jaar uitverkocht tijdens shows. Precies een jaar later, in maart 2010, volgde een tweede EP genaamd ‘Por Ahora’. Deze EP werd in gelimiteerde oplage gedrukt en verkocht om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Chili in februari 2010.

Datzelfde jaar was frontman Maurino Alarcón een van de twaalf gastvocalisten die hebben bijgedragen aan het album ‘Across’ (Unexpected Records, 2010) van bekende Nederlandse componist en producer Perquisite. Hun onverwachte samenwerking bracht het nummer ‘Me Despido’ voort, dat in muziektijdschrift OOR werd genoemd als “misschien wel het mooiste nummer van het album.”

Op 15 juni 2011 bracht TenTemPiés hun lang verwachte debuutalbum ‘Canto Para Gritar’ uit dat verwelkomd werd met lovende recensies. Na een uitverkochte albumpresentatie in Amsterdamse poptempel Paradiso volgde een lange reeks clubshows en festivals zoals Bevrijdingsfestival, Amsterdam Roots, Haarlem Jazz Stad, de Uitmarkt en de Popronde. Hiernaast deelde TenTemPiés het podium met toonaangevende bands waaronder Che Sudaka, La Pegatina, The Black Seeds, La Troba Kung-Fu, Ojos de Brujo en Molotov.

2012 werd ingeluid met een korte tour door Duitsland gevolgd door een indrukwekkende lijst van zomerfestivals (o.a. Bevrijdingsfestival Wageningen, Dunya, Mundial, Oerol, Zomerparkfeest, Uitmarkt) en een tour door Frankrijk en Spanje in de herfst. In maart 2013 stak de band de oceaan over voor een tour door Chili, terug naar hun muzikale wortels in het moederland van frontman Maurino Alarcón.

Bij terugkomst in Amsterdam bracht TenTemPiés op 18 april hun nieuwe EP ‘A Casa Tierra’ uit, met een live presentatie in een volle Bitterzoet. Voor de mastering keerde de band zich tot Andrew Balwin (The Who, The Orb, Hidden Orchestra) van de befaamde Metropolis Studios in London. Met de 6-tracks tellende EP, inclusief remix van Perquisite, is TenTemPiés er volledig op gericht om hun muziek en boodschap nog verder te verspreiden, zowel binnen als buiten Nederland.

   
plaats Amsterdam
telefoon +31-629322408
 
email stefan@groovmill.com
zie ook http://www.tentempies.com

http://www.facebook.com/TenTemPiesBand

http://twitter.com/TenTemPies

http://www.youtube.com/TenTemPiesAmsterdam
 

Nieuws

Nieuwe single en video ’En Camino’ van Future Latin act MAURINO

Op vrijdag 5 juni lanceerde future latin act MAURINO zijn single ‘En Camino’. Voor de ..


TenTemPiés op de kaart

Routeplanner naar TenTemPiés

Latin organisaties in de buurt

Latin Amsterdam

Amsterdam

Mocitos Dance School

Amsterdam
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata
» Cuban Salsa

Brazilian Zouk Amsterdam (BZA) Dance School

Amsterdam
Latin dansschool
» Zouk

Kwaku Summer Festival

Amsterdam
» Latin mix

FlavourKizz Events

Amstelveen
Latin dansschool
» Kizomba, Urban Kiz, en meer

Dans Hotspot

Wormerveer
Latin dansschool
» Latin mix

Fiesta Deluxe

Hoofddorp
» Salsa
» Bachata

Salsamotion

Haarlem
Latin dansschool
» Latin mix

Salsa Libre Dansschool

Volendam
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata
» Kizomba, Urban Kiz, en meer

Dansschool Talento Latino

IJmuiden
Latin dansschool

Salseros Unidos Entertainment

Voorhout
Sportschool met latin

Union Latin Lounge

Utrecht
Latin dansschool
» Latin mix

Salsa dansschool Corason

Utrecht
Latin dansschool
» Salsa
» Cuban Salsa

Salsaventura Utrecht

Utrecht
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata
» Kizomba, Urban Kiz, en meer

Dans voor Mij

Leiden
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata
» Kizomba, Urban Kiz, en meer
» Zouk
» Tango
» Afrikaans

Centro de Danca Dos Bailadores

Leiden
Latin dansschool
» Latin mix

Salsa es la Vida Events

Harderwijk
» Latin mix