Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Manolito Simonet y su Trabuco @ HavannaTimba en salsa band uit Cuba

Manolito y su Trabuco is een salsa en Timba band uit Camaguey en Havana, Cuba.
Op 26 februari 1993, na zes jaar als muzikaal directeur te zijn geweest van Maravilla de Florida, is Manolito Simonet met een aantal leden van de groep een nieuwe band begonnen, genaamd "Trabuco" (Vertaling: wapen uit de tijd van de onafhankelijkheids oorlog van 1895). Hij voegde er een blazerssectie aan toe en de band was compleet.

In 1996 werd er in de Verenigde staten een nieuw platenlabel opgericht, Bembe records,  en zij waren de eerste die de eerste cd "Directo al corazón" uitbrachten, ook in Noord Amerika. Dit zou ook het allereerste album worden van hun serie "salsa Cubana" Voor het grootste gedeelte was de release van timba in een salsa markt zeer nihil. Na deze periode werd de timba meer populair. Kort daarop bracht de Buena vista social club hun eerste cd uit. Dit maakte dat ook de oude stijl Cubaanse muziek "Son" en musica Cubana in het algemeen populariteit aan het winnen was. Er is zelfs gesuggereerd dat door het succes van de Buena vista social club de verkoop van de timba muziek sterk heeft beinvloedt.

Manolito Simonet gebruikte binnen de timba meerdere contrapuntal moñas (Hoorn: guajeos), en dat was een bijzondere combinatie binnen de timba maar niet binnen de salsa.

Manolito y su Trabuco`s eerste opstellingen hadden de grootste zangers uit die tijd. Dit waren onder andere Rosendo "El Gallo" , Díaz, Sixto "El Indio" Llorente en Carlos Kalunga. Tevens had hij in de jaren `90 een van de meest bekende synthesizer spelers, Oriris Martinez in de band en getalenteerd composer en zinger "Ricardo Amaray". El trabuco is een van de grootste timba bands, een zo gehete "Super charangon" met viool, cello, twee trompet spelers, twee trombones, fluit, synthesizer, piano, bass, drums, congas en güiro. Veel van Trabuco`s grootste hits komen van de hand van Ricardo Amaray, met invloeden van R&B, aangevuld door Manolito`s sterke Cubaanse arrangementen.

Manolito Simonet y su Trabuco heeft vele cd`s  geproduceerd waarop een mix staat van hardcore timba, tot salsa en son en deze zijn toegankelijk voor een groot publiek. Juist door deze sterke mix van deze stijlen is Manolito uitgegroeid tot een begrip in Cuba en ver daarbuiten.

Top Cuban Salsa

   
plaats Havanna
 
zie ook http://www.manolito-live.de/manolito/

http://www.facebook.com/Manolitosimonet
 

Nieuws

Artiesten in de schijnwerpers: Manolito Simonet y su Trabuco


Routeplanner naar Manolito Simonet y su Trabuco

 Overzicht Latin artiesten

Romeo Santos

Son Trompettiste Maite Hontele

Advertorial.

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Grupo Extra

Marc Antony

Alexander Abreu & Havana D` Primera

Elvis Crespo

Oscar D` León

Tomi y Su TimbaLight

Kassav

TROMBORANGA Salsa Orchestra