Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook

Juanes @ Medellín ColombiaColombiaanse singer-songwriter.

Juan Esteban Aristizábal Vázquez geboren te  Medelin, artiestennaam: Juanes (combinatie van Juan en `Es` van Esteban), is een Colombiaanse singer-songwriter.

Juanes begon in de band Ekhymosis. Zijn solo-debuutalbum Fíjate bien (Spaans voor "Let goed op!") uit 2000 leverde hem drie Latin Grammy`s op; voor "Beste nieuwe artiest", "Beste vocaal rock-soloalbum" en "Beste rocksong".

In 2003 verwierf Juanes voor het eerst bekendheid in Nederland en Vlaanderen met de single A Dios le pido ("Ik verzoek God"), dat een bescheiden hit werd. Dit nummer kwam van zijn tweede album Un día normal, dat "een gewone dag" betekent.

In 2004 kwam vervolgens zijn album Mi Sangre ("Mijn bloed") uit. In eerste instantie werd dit geen succes in Nederland en Vlaanderen, totdat in 2006 de single La camisa negra ("Het zwarte hemd") uitkwam. Dit nummer betekende de doorbraak voor Juanes en groeide uit tot een grote zomerhit. In Nederland stond hij er maar liefst 17 weken mee in de top 10. In het jaaroverzicht van de Top 40, dat in december werd gepubliceerd, stond La camisa negra zelfs op nummer 1, nog vóór Rood van Marco Borsato. In Vlaanderen was La camisa negra één van de langst genoteerde liedjes ooit met 33 weken.

Na het succes van La camisa negra en het album Mi sangre scoorde Juanes nog een kleine hit met Para tu amor. In de zomer van 2007 had hij echter weer een groot succes met het nummer Te busque, een duet met Nelly Furtado.

Discografie

Fíjate bien 2000 Un día normal 2003 Mi sangre 2004 La vida es un ratico P.A.R.C.E. 2010

Officiële website www.juanes.net

Facebook Juanes

Bron: Juanes website en Wikipedia

 

   
plaats Medellín Colombia
 
zie ook http://www.juanes.net
http://youtu.be/J3eqAxYPkmA
http://

https://www.facebook.com/Juanes

http://www.twitter.com/juanes
 

Juanes op de kaart

Routeplanner naar Juanes

 Overzicht Latin artiesten

Romeo Santos

Son Trompettiste Maite Hontele

Advertorial.

Latin Dance Night 2019 16-11-2019

Grupo Extra

Marc Antony

Tomi y Su TimbaLight

Advertorial

Salsa Domingo Amersfoort Special met Rompe Cabeza 27-10-2019

Elvis Crespo

Alexander Abreu & Havana D` Primera

Kassav

Issac Delgado Y Su Orquesta

Manolito Simonet y su Trabuco