Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Emilio "El Niño" FriasCubaanse salsa zanger met een eigen band El Niño y La Verdad

Het populaire Cubaanse muziek orkest El Niño en La Verdad werd in juni 2013 opgericht door zanger/songwriter Emilio Frias "El Niño" .

Na zijn ervaringen bij Tumbao Habana en Charangón van Elito Reve,  vond Emilio Frías het tijd om een eigen project te starten met zijn eigen geluid, dit onder muzikale leiding van Pachy Naranjo Jr en Dayron Ortega. Hun gemeenschappelijke interesses werden samengevoegd, de Cubaanse populaire muziek 

Sinds zijn kindertijd had Emilio Frías een sterk gevoel voor muziek en in het bijzonder, de traditionele ritmes. Hij werd lid van een amateur-gezelschap en presenteerde zich op verschillende festivals, waar hij meerdere prijzen won. Op zijn veertiende vormde hij zijn eerste muzikale groep waarmee hij ook een hoofdprijs won. 

Hij nam zijn eerste professionele stappen met Pascual Cabrejas en zijn Tumbao Habana. Daarna bracht hij vier jaar door op het vlaggenschip "orkest Revé", waar hij bekend werd als sonero en originele improvisator. Zijn interpretaties werden geplaatst in de belangrijkste hitlijsten; waaronder hoogtepunt “El Jala Jala”, “Agua pa´ Yemayá”, “Rumba Matanza”  en  “Niña relájate."

Vandaag de dag is Emilio Frias de zanger en muzikaal leider van El Niño en La Verdad. Deze groep verdedigt en verrijkt genres zoals rumba, son, guaracha en Trova. Integra gitaar en bongo, plus een unieke harmonie maken het geluid van de groep uniek.

Emilio zal vanaf 29 januari tot 15 februari 2015 zijn debuut tour maken binnen Europa. 

Neem een kijkje op zijn website of op zijn Facebook voor de tour data.

Voor het boeken van Emilio  "El Niño" Frias:Ambos Mundos AgencyE-mail: bartolo@agencyambosmundos.comTelefoon: 0031 0(6) 43079528

    
 
email bartolo@agencyambosmundos.com
zie ook http://elninoylaverdad.com/

http://www.facebook.com/pages/El-NI%C3%B1O-y-La-Verdad

http://www.twitter.com/elninoylaverdad
 

 Overzicht Latin artiesten

Romeo Santos

Son Trompettiste Maite Hontele

Advertorial.

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Grupo Extra

Marc Antony

Alexander Abreu & Havana D` Primera

Elvis Crespo

Oscar D` Len

Tomi y Su TimbaLight

Kassav

TROMBORANGA Salsa Orchestra