Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook

Chucho ValdésChucho, eboren 9 oktober 194, een carrière dat meer meer dan 50 jaar beslaat. Een origineel lid van het Orquesta Cubana de Musica Moderna, en in 1973 richtte hij de groep Irakere, een van Cuba`s bekendste Latin jazz bands, op. Zowel zijn vader, Bebo Valdes, en zijn zoon, Chuchito, zijn goede pianisten. Chucho heeft vijf Grammy Awards en drie Latin Grammy Awards gewonnen.

Chucho Valdes eerste, als leider, opgenomen Sessies vond eind januari 1964 plaats in de areíto Studios van Havana (voormalige Panart studio`s) in handen van de nieuw gevormde EGREM. Deze vroege sessies zijn opgenomen met o.a. Paquito D`Rivera op altsax en klarinet, trombone Albert Giral op Julio Vento op fluit, Carlos Emilio Morales op gitaar, Kike Hernandez op contrabas, Emilio del Monte op drums en Oscar Valdes Jr op congas. 

In 1967, stichtte Chucho en zijn bandleden en samen met vele andere bekende Cubaanse muzikanten het  Orquesta Cubana de Musica Moderna op.Deze all-star bigband zou zangers krijgen als: Elena Burke en Omara Portuondo. In 1973 vormde Chucho samen met andere leden van het Orquesta Cubana de Musica Moderna de band  Irakere. Een  ensemble dat de Songo en Afro-Cubaanse jazz samensmolt. Hij zou  uiteindelijk met de band tekenen bij Blue Note Records, waardoor hij internationale bekendheid kreeg. Als gevolg daarvan heeft Chucho`s werk lovende kritieken ontvangen en won hij vijf Grammy awards. 

   
 
zie ook http://www.valdeschucho.com
http://www.valdeschucho.com

https://www.facebook.com/valdes.chucho
 

Nieuws

Artiesten in de schijnwerpers: Chucho Valdes


 Overzicht Latin artiesten

Romeo Santos

Son Trompettiste Maite Hontele

Advertorial.

Salsa Domingo Amersfoort Special met Rompe Cabeza 27-10-2019

Grupo Extra

Marc Antony

Tomi y Su TimbaLight

Advertorial

Latin Dance Night 2019 16-11-2019

Elvis Crespo

Kassav

Alexander Abreu & Havana D` Primera

Issac Delgado Y Su Orquesta

Manolito Simonet y su Trabuco